Kaas maak je door melk (eventueel) te pasturiseren, aan te zuren en te laten stremmen.
De melk is gestremd en klaar om gesneden te worden.
Snijden van de wrongel is lastig, de blokjes moeten ongeveer 2 x 2 cm worden, het kaasvat is rond en de messen staan verticaal. De vaardige hand van de kaasmaker zorgt echter voor een perfect resultaat.
Uiteindelijk is de kaas in vormen gestopt, uitgelekt en gepekeld. Daarna start het rijpingsproces, over drie weken eten we (alleen nog maar) zachte kaas.
vrijdag, december 04, 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Groeimarkt Ondernemen in de zorg, een groeimarkt. Praktische informatie voor ondernemers in de zorg, voor freelance verpleegkundigen, thuisz...
-
Ooit heb ik eens een barograaf gemaakt, mannen doen dat soort dingen vaker als hun vrouw zwanger is en de kraamkamer al behangen is, bij Eva...
-
Fototoestel ligt klaar, 5 kittens zijn altijd goed voor een fotomoment. Deze gebruikt de ventilatiegaten van de bananendoos als patrijspoort...
-
Oude foto's zien er een stuk mooier uit op een beeldscherm. De kleine kiekjes ten tijde van de naoorlogse schaarste zijn scherp genoeg o...
2 opmerkingen:
Opmerkelijke reportage van kaasmaken. Ik ben benieuwd naar de smaak. Heldere en illustratieve foto's.
Hey Peter,
Leuk project hoor
durf het wel te eten?
groetjes Ettie
Een reactie posten