
Schimmelig en vettig, twee eigeschappen die prima bij uw blogger passen. Waarom dus niet van een nood een deugd maken? In een wijnkoeler alhier staat een serie kaasjes te rijpen. Het maken van deze dingen is hogeschoolchemie.
Deze witschimmelkaas gebruikt dezelfde schimmels als de cammembert en de brie. Alleen is deze kaas van de melk van Nederlandse koeien gemaakt. Ik zoek nog een geschikte rijpingsruimte, een fort, bunker of een kelder. De rijping van deze kazen vindt namelijk plaats onder speciale omstandigheden die niet zomaar te creeren zijn. Zowel luchtvochtigheid als temperatuur en luchtstoming spelen een belangrijke rol.
De kat en de hond zijn er in elk geval dol op.
Nog twee weken rijpen en dan proeven.
3 opmerkingen:
"Een gewaarschuwd mens telt voor twee...": op je verjaardagsfeest zal ik afzien van de kaas, mocht die op tafel komen...
HJB
Obsessief risicomijdend gedrag heet dat, komt vaker voor bij voormalige rijksambtenaren.
Een reactie posten