Het proefdraaien in de nieuwe kaasmakerij is in volle gang. Ik heb enkele belangrijke wijzigingen toegepast in het recept. Door deze wijzigingen kost het rijpen van de kaas meer tijd maar wordt hij wel stabieler. Met andere woorden hij rijpt langzamer. Daardoor krijgt de kaas de tijd om beter op smaak te komen.
Nu moet ik alleen de productie nog opschroeven want momenteel krijgen de kaasjes de tijd niet om volwassen te worden. Voor die tijd zijn ze al verorberd.
Komend jaar staat een nieuwe kaas op stapel, Hollands Blonde of BioBlonde. Een kaas van biologische melk.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Groeimarkt Ondernemen in de zorg, een groeimarkt. Praktische informatie voor ondernemers in de zorg, voor freelance verpleegkundigen, thuisz...
-
Ooit heb ik eens een barograaf gemaakt, mannen doen dat soort dingen vaker als hun vrouw zwanger is en de kraamkamer al behangen is, bij Eva...
-
Oude foto's zien er een stuk mooier uit op een beeldscherm. De kleine kiekjes ten tijde van de naoorlogse schaarste zijn scherp genoeg o...
1 opmerking:
Het Bergens Blonde,wordt door vele mensen verslonden.
Hoewel de BioBlonde nog op stapel staat, raken wij er niet over uitgepraat.
Erg benieuwd zijn we naar deze biologische kaas.Voor de liefhebbers dus nog even wachten, helaas.
We wensen Peter veel succes met bereiden
Zodat wij volgend jaar de nieuwe Blonde kunnen aansnijden
Een reactie posten